This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 12:29:39 2018 / +0000 GMT

Бугарија со видео за антиката и за 21. век ветува посилна и дигитална Европа
Бугарија, која од вчера е претседавач на Советот на Европската Унија во следните шест месеци, направи куса видео-презентација со која се претставува пред светот.

Во четириесетина секунди од најавното видео, претставени се некои од најзначајните природни одлики на Бугарија, но и цркви и антички локалитети, со кадри од новите автопати и други сообраќајници, како спој на наследството на земјата во 21.век. Истовремено се претставува и специфичното народно културно наследство, како ората и маските Кукери.

Неделава се очекува на веб-сајтот на бугарското претседавање со ЕУ треба да се објави и подолго видео што ќе ја презентира земјата, која вели дека презела „одговорна задача со амбиција да работи за пообединета, посилна, побезбедна и дигитална Европа, во која гласот на секој граѓанин ќе има значење“.

Post date: 2018-01-03 09:39:42
Post date GMT: 2018-01-03 08:39:42
Post modified date: 2018-01-03 11:32:10
Post modified date GMT: 2018-01-03 10:32:10
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com