Шефот на косовската дипломатија, Хашим Тачи, изјави дека одлуката на официјален Белград да не ја одобри неговата посета се коси со дијалогот и со подобрувањето на односите меѓу Косово и Србија.

Тачи изјави дека ваквата постапка ќе има последици, но рече дека нема да има директни контрамерки за српските политичари.