Скопје – Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе учествува на 38. средба на Европската група на Трилатералната комисијa, која ќе се одржи во Белград.

Според протоколот, тој треба да оствари средба и со српскиот премиер Александар Вучиќ.

Иванов ќе се обрати и пред најголемите светски и европски банкари и индустријалци, како и поранешни и сегашни политичари, кои учествуваат на Трилатералната комисија, која првпат се организира во Србија.