fbpx

ЗНМ ги додели годишните новинарски награди

По повод 75-годишнината од формирањето на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), наградата „Крсте Петков Мисирков“ за животно дело денеска му беше доделена на...

ААВМУ нема да ги одзема дозволите на радиодифузерите кои не платиле годишен надоместок

Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) врз основа на Одлуката на Владата од петтиот пакет економски мерки со која се...

ЗНМ и ССНМ ги осудија нападите врз новинарите и медиумските работници на денешниот протест...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) остро ги осудија и ги оценија како неприфатливи денешните...

Асоцијацијата на приватни електронски медиуми е против промената на членот 102 од Законот за...

Членките на Асоцијацијата на приватни електронски медиуми (АПЕММ) сметаат дека директна помош на медиумите, без натпревар и без контрола и правила за дистрибуција на...

ЗНМ, ССНМ, СЕММ и МИМ: Јавните кампањи во медиумите треба да се бесплатни

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во...

Новинарите и медиумските работници ќе се вакцинираат во втората фаза како дел од виталните...

Министерот за здравство Венко Филипче денеска оствари средба со Младен Чадиковски претседател на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Драган Секуловски извршниот директор на...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Судско-медиумскиот совет и ЗНМ

Претседателот на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Младен Чадиковски, претседателот на Здружението на судии, Џемали Саити и претседателот на Судско-медиумскиот совет, Иван Џолев...

Кина го забрани реемитувањето на Светскиот сервис на Би-би-си

Кина официјално забрани во земјата да се реемитува Светскиот сервис на британската јавна радиодифузна куќа Би-би-си. Според радиодифузните регулатори во најмногубројната земја во светот, причината...

Вебинар на ЗНМ за системска заштита на медиумските работници/чки, претставникот на МВР не се...

Само преку конкретни измени на Кривичниот законик и на Законот за кривична постапка преку давање на поголема надлежност на обвинителството и на МВР да...

Бугарската национална телевизија ќе се емитува во Македонија, а МРТ во Бугарија

Специјалниот владин претставник за Бугарија, Владо Бучковски за телевизија Телма потврдил дека е договорено од март сателитскиот канал на Бугарската национална телевизија – БНТ...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ