This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sat Feb 23 5:22:18 2019 / +0000 GMT

Се отстранува железната ограда пред зградата на Владата
Денеска се отстранува железната ограда пред зградата на Владата, по донесувањето одлука на владина седница.

Целта, како што соопштија оттаму, е целосно да се ослободи јавниот простор околу владината зграда за да биде достапен за користење од страна на граѓаните.

Портпаролот Миле Бошњаковски објасни дека нема да се трошат пари од граѓаните, туку ќе се искористат внатрешните ресурси, односно постојните капацитет на службите во рамки на Владата.

По тргањето, железната ограда ќе биде сместена во депо, до донесување нова одлука што ќе се прави со неа.

Отстранувањето на ограда е ветување на премиерот Зоран Заев, кој рече дека, кога ќе дојде на власт ќе ја отстрани.

Post date: 2019-02-07 11:02:56
Post date GMT: 2019-02-07 10:02:56
Post modified date: 2019-02-07 11:03:59
Post modified date GMT: 2019-02-07 10:03:59
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com