Балкан

Грција прифати нов пакет мерки од меѓународните кредитори

21 февруари, 2017 - 8:44 (META)  Атина Грција прифати нов пакет мерки кои ќе мора да ги имплементира од јануари 2019 година. Вчерашниот состанок на еврогрупата заврши без конкретен договор меѓу двете страни, но и без катастрофални последици за Грција. Европските министри за финансии ѝ дадоа дополнително…

Николиќ се откажа од кандидатурата за претседател на Србија и го поддржа Вучиќ

20 февруари, 2017 - 20:10 (META)  Белград Претседателот на Србија, Томислав Николиќ, вечерва изјави дека нема повторно да се кандидира за таа функција и дека со актуелниот премиер, Александар Вучиќ, кој ќе биде кандидат на владејачката коалиција, се договорил и во иднина заедно да ја водат државата.…