Македонија

Западен Балкан ја зголемува вработеноста – Македонија најдобар пример

21 февруари, 2018 - 15:43 (META)  Скопје Македонија е еден од подобрите примери и практики за справување со невработеноста, се оценува во направените истражувања во рамките на проектот „Платформата за вработување и справување со социјалните прашања“ на Регионалниот совет за соработка (РСС). Истражувањето „Пазар на трудот на…

Грците незадоволни дека Меркел го нарекла Заев „македонски премиер“

21 февруари, 2018 - 15:35 (META)  Атина Грчките медиуми средбата Меркел – Заев денеска во Берлин ја забележаа главно по изјавата на канцеларката дека има посилна енергија во преговорите, но и по тоа дека Меркел го поздравила гостинот со зборовите „му посакувам добредојде на македонскиот премиер“. Електронското…