fbpx

Возилата што помалку загадуваат ќе се увезуваат со помал данок

Прв пат се воведува данок на возила со еколошка компонента. Доколку возилото помалку загадува, ќе се плаќа понизок данок за увоз. Предлог - законот...

Од сабота стапува на сила понизок праг за алармирање за загадување со ПМ10 честички

Од сабота, 14 декември 2019 година, прагот на алармирање на РМ10, се намалува од 188 mg/m3 и истиот изнесува 175 mg/m3 среднодневна концентрација во...

Прогласен крај на епидемијата на морбили која траеше речиси цела година

Комисијата за заразни болести при Министерство за здравство констатираше дека се исполнети епидемиолошките услови за одјава на епидемијата на мали сипаници на територијата на...

В сабота 40 илјади административци ќе го чистат ѓубрето на 12 локации низ Скопје

Јавната администрација оваа сабота ќе се вклучи во активностите на граѓанската иницијтива „Не биди ѓубре“ и ќе го чисти сметот на 12 локации низ...

Максим Ацевски е избран за главен државен ревизор

Собранието на денешната седница го избра Максим Ацевски за главен државен ревизор, на предлог на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Одлуката...

Субвенциите за еколошки мотори на автобусите и годинава останаа неискористени од приватниците

Приватните автобуски превозници од скопскиот јавен превоз и годинава не пројавија интерес за искористување на субвенциите на Град Скопје за адаптирање на моторите на...

ДУИ поднеле пет од шесте илјади амандамни за измените на Изборниот законик

Пратеничката група на ДУИ поднесе речиси 5.000 амандмани на предлог – измените на Изборниот законик, затоа што смета дека процес на еднонасочно, еднострано менување...

Над 6.000 амандмани за измените на Изборниот законик за една изборна единица и отворени...

На предложените измени на Изборниот законик поднесени се над шест илјади амандмани. Измените се поднесени од 15 пратеници од помалите партии кои предлагаат една изборна...

МТСП: Сабота, 14 декември ќе биде работен ден за градинките

Министерството за труд и социјална политика информира дека 14 декември (сабота) ќе биде работен и за градинките. „МТСП ги извести управите на градинките дека по...

Зонското паркирање во Тетово се наплаќа подолго во споредба со другите градови

После 21 часот во Гостивар, Куманово и Скопје можете бесплатно да го паркирате возилото на местата за зонско паркирање. Но, во Тетово, ситуацијата е...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ