Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје регистрираше земјотрес со јачина од 3,3 степени според Рихтеровата скала во дојранското епицентрално подрачје.

Земјотресот бил регистриран утрово во 4 часот и 6 минути. Ова е еден од серијата земјотреси што оваа недела го тресат Дојран и околината.

Вчера, земјотрес со јачина од 5 степени според Рихтеровата скала беше регистриран во Косово, а се почувствува во скопското епицентрално подрачје.