Социјалните мрежи беа преплавени од коментари за вчерашната средба на лидерите на најголемите политички партии и на еврокомесарот за проширување, Јоханес Хан, на која беа договорени предвремени парламентарни избори во април следната година. Некои исходот го прогласија за успешно решение, некои негодуваат, а други велат дека Јавното обвинителство треба да почне уште отсега независно да дејствува.