Стопанската комора на Македонија подготвува нова услуга која ќе им биде на располагање на компаниите, со цел олеснување на работењето при подготовка и апликација на документи при соработка со домашните и странските компании, но и при подготовка за извоз.

Од Стопанска комора информираат дека услугата ќе биде во насока на ефикасно, ефективно и економично работење на компаниите.

Како што информираат од Комората, оваа новина е во насока на зголемување и олеснување на соработката на македонските со компаниите од балканскиот регион и пошироко.