Mbaruan seancat e komisionit për paketën e ligjeve që partitë politike që nënshkruan Marrëveshjen e Përzhinos të premten arritën marrëveshje. Diskutimi më i gjatë ishte në ndryshimet në Kodin Penal dhe të ligjin për privatësi.

Deputet dhe koordinatori i Grupit parlamentar të BDI-së, Talat Xhaferi tha se Ligji i privatësisë nuk është mjaft i mirë, por të mos pengojnë procesin, ata nuk do të bëjnë asnjë vonesë.

Ai tha se ky ligj parashikon që dhe lejon se kush do dhe si do të abuzojnë me privatësinë e njerëzve dhe se më të prekurat nga ky ligj do të jenë qytetarë.

Pas një seance dy orësh të Komisionit për sistem politik dhe marrëdhënie. Ligjet aktualisht janë në seancë plenare.