fbpx
Tag: гласање

tag: гласање

Kuvendi i RMV-së nuk e ndal avazin e miratimit të ligjeve me procedurë të shkurtuar dhe urgjente (Infografik)

Maqedonia e Veriut nuk i shmanget dot procedurave të shkurtuara dhe urgjente të miratimit të ligjeve në Kuvend. Me këtë vazhdon të mos respektohet hapësira e debatit publik për ligjet e propozuara, gjë që lë hapësirë për dëmtim të demokracisë dhe mospërmbushje të rolit themelor të kuvendit. Edhe pse jemi në gjysmën e vitit 2019, tempoja e miratimit të ligjeve me këtë...

Shumica nuk e lëshon Kuvendin derisa të mos votohet për kryetarin e ri

Deputetët në shumicën parlamentare në krye me LSDM-në sot pasdite qëndruan në sallën plenare të Kuvendit të RM-së pasi kryesuesi, Trajko Veljanovski ndërpreu vazhdimin e 20 të seancës. Deputetët e LSDM-së, BDI-së, Besës dhe Aleancës për shqiptarë refuzojnë të largohen nga salla dhe kërkojnë të zgjedhet kryetari i ri i Kuvendit. Në sallë janë edhe deputetët të VMRO DPMNE-së, të...

Votimi në Tearcë është ndërprerë 15 minuta për shkak të defektit të llambës UV

Disa minuta para orës 9 është ndërprerë votimi në vendvotimin 2011 në Tearcë pasi nuk ka punuar llamba UV me të cilën kontrollohet nëse paraprakisht votuesi ka votuar në ndonjë vend tjetër. Këshilli zgjedhor konstatoi se duhet të ndërpritet votimi për një orë, por pas 15 minutave votimi ka vazhduar normalisht pasi llamba UV ka funksionuar. Gjatë ditës së djeshme kanë...

Nesër rivotim në Tearcë, fletëvotimi nuk ndryshon

Në vendvotimin numër 2011 shkolla fillore "Kiril Pejçinoviq" komuna e Tearcës do të ketë rivotim pasi Gjykata administrative vendosi të anuloj votimin në këtë vendvotim. KSHZ para tre ditëve njëzëri solli vendim për rivotim pasi simulacioni i bërë nga IT sektori ka treguar se rivotimi mund të ndikoj në rezultatin zgjedhor gjegjësisht në numrin e mandateve të fituara në NJZ...

Afrohet rekordi, qytetarët kanë dëgjuar apelet për dalje masovike

Deri më ora 17 në votim kanë dalë 60,38% nga votuesit në nivel të shtetit, njoftoi kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Çiçakovski. “Në NJZ 1 kanë dalë 66,38% e votuesve, NJZ 2 kanë dalë 59,89% e votuesve, NJZ 3 kanë dalë 64,90 %, NJZ 4, 67,15 %, në NJZ 5 58,46 %, ndërsa në NJZ 6 46,82 % – deklaroi Çiçakovski. Sipas...

Çiçakovski: Deri ora 12 kanë votuar 34,43%, votimi zhvillohet qetë

Deri më orën 13 në nivel shtetëror kanë votuar 34,43% nga votuesit, njoftoi kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Çiçakovski. “Në NJZ 1 kanë dalë 38,35%, në NJZ 2 33,71 %, NJZ 3 38,62 %, NJZ 4 39,9 %, NJZ 5 33,55% ndërsa në NJZ 6 23,85 % – deklaroi Çiçakovski. Ai shtoi se vlerësimi i përgjithshëm i KSHZ-së është se votimi po...

Çiçakovski: Dalja e votuesve në njësi zgjedhore është rreth 11 përqind

  Vendvotimet janë hapur në kohë, votimi po zhvillohet pa pengesa dhe për momentin nuk ka informata për parregullsi më të mëdha, informoi në konferencë për shtyp, kryetari i Komisionit shtetëror zgjedhor, Aleksandar Çiçakovski. Rreth jehonës së votuesve nëpër njësi zgjedhore, deri në ora 10, është diku rreth 11%. Në nivel të shtetit dalja është 9.49%. Dalja në njësinë zgjedhore 1 është...

 “Most”: Në kohë janë hapur të gjitha vendvotimet, është vërejtur fotografim i fletëvotimeve

Asociacioni civil “Most” informon se në kohë janë hapur të gjitha vendvotimet ku kanë vendosur vëzhguesit e tyre, përveç në Kumanovë dhe Veles. “Vendvotimi 1036 në Kumanovë është hapur me vonesë prej 15 minutave. Vendvotimi 2210 në Veles është hapur me vonesë prej 30 minutave për shkak të mungesës së rrymës elektrike” thuhet në njoftimin e “Most”. Prej atje njoftojnë se...

Më shumë se 600 të burgosur s’kanë mundur të realizojnë të drejtën e tyre për votë

Më shumë se 600 gjegjësisht 30% e të burgosurve s'kanë mundur të realizojnë të drejtën e tyre për votë pasi nuk kanë pasur dokument valid biometrik, shkruan televizioni "Telma". Problemi është paraqitur gjatë organizimit të vazhdimit të afatit të vlefshmërisë së letërnjoftimeve, pas çka institucionet fajin ia kanë hedhur njëra- tjetrës. Rastin e kanë shqyrtuar edhe përfaqësues të KSHZ-së dhe  Avokatit...

Sot voton Diaspora ndërsa tek ne të sëmurët dhe të burgosurit

Prej sot pas mesnatës në vend është heshtja zgjedhore ndërsa të drejtën e votës për zgjedhjet e 11 dhjetorit do të mund ta realizojnë personat e sëmurë, të plogësht dhe të burgosurit. Votimit do të realizohet për 2.015 të burgosur dhe të arrestuar ndërsa do të votojnë edhe 13 persona të shpërngulur brenda. Të sëmurët dhe personat e pafuqishëm do...

#Përgjegjësi është administrata publike të mos trajtohet si makinë votuese

Një pjesë e “bombave” e zbuluan atë që shumë njerëz e dinin: një pjesë e madhe e administratës, qoftë nga nënshtrimi, qoftë nga ajo se nuk kanë nga t’ia mbajnë, nga frika për të mos mbetur “pa një copë buke”, voton ashtu siç urdhëron partia në pushtet. Thuajse jetojmë në kohën e sistemit njëpartiak. Vetëm sa për ilustrim, në...

Deputetët votuan ndryshimet e Kodit zgjedhor

Deputetët me 92 vota “për”, tre “kundër” dhe një “abstenim” me procedurë të shkurtër votuan ndryshimet e Kodit zgjedhor që u ngritën nga deputetë Ilija Dimovski VMRO DPMNE, Goran Sugareski LSDM, Artan Grubi Bdi dhe Imer Aliu, PDSH. Këto ndryshime janë pjesë e marrëveshjes së arritur mes partive të mërkurën për daljen e vendit nga kriza. “Ligji është I shkurtë dhe...

Kuvendi vendosi të shpërbëhet më 24 shkurt, sonte do të votoj qeverinë e re

Shtatëdhjetë e dy deputetë u deklaruan pozitivisht lidhur me propozim- vendimin për shpërbërjen e Kuvendit. Kundër vendimit votoi vetëm një deputet ndërsa gjashtë abstenuan. Në sallë ishin prezent 109 deputetë. Vendim do të filloj të zbatohet prej 24 shkurtit. Me këtë vendim, të propozuar nga VMRO DPMNE dhe BDI, përgatitet terreni për zgjedhjet, që pritet të mbahen më 24 prill. Opozita...

Në Slloveni mbahet referendum për martesat mes gjinive të njëjtë

Në 3113 vendvotime, do të votojnë 1,7 milion qytetar. Rezultatet zyrtare nga referendumi do të publikohen më 16 shkurt ndërsa ato të parat jozyrtare, sonte më orën 21. Edhe pse pikat e votimit janë hapur më orën 7, në orën e parë nuk është paraqitur asnjë votues, njoftojnë mediumet lokale. Nëse miratohen ndryshimet dhe plotësimet e ligjit, i njëjti do të vlej...

Kuvendi votoi buxhetin për viti 2016

Kuvendi votoi buxhetin për vitin 2016-të Kuvendi i Republikës së Maqedonisë para mesnate e ka miratuar Buxhetin për vitin 2016, me 66 vota "pro", 28 "kundër" dhe pa abstenime. Me procedure të shkurtuar është miratuar edhe Ligji për ekzekutim të buxhetit për vitin 2016. Deputetët e opozitës votuan kundër sepse mendojnë se buxheti prej 3,2 miliardë eurove është më...

Ligjet nga Marrëveshja e Përzhinos kaluan në Kuvend

Mbaruan seancat e komisionit për paketën e ligjeve që partitë politike që nënshkruan Marrëveshjen e Përzhinos të premten arritën marrëveshje. Diskutimi më i gjatë ishte në ndryshimet në Kodin Penal dhe të ligjin për privatësi. Deputet dhe koordinatori i Grupit parlamentar të BDI-së, Talat Xhaferi tha se Ligji i privatësisë nuk është mjaft i mirë, por të mos pengojnë procesin,...

Deputetët votuan: Çavkov dhe Misajlovski ministra të rinj në qeverinë Gruevski

Kuvendi sot me shumicë votash votoi ministrat e rinj për punë të brendshme dhe atë të transportit dhe lidhjeve, pasi tanimë ish ministrat në këto poste Gordana Jankulloska dhe Mile Janakieski dhanë dorëheqje të parevokueshme. Për emërimin e Mitko Çavkov për ministër të brendshëm, nga 81 deputet të pranishëm “për” votuan 71, “kundër” votoi 1 ndërsa “të përmbajtur” 2. Vlado Misajovski...