fbpx

PSP: Formimi i reparteve speciale është kuptimplotë

-

Formimi eventual i reparteve speciale është kuptimplotë, thonë për “Meta” Prokuroria speciale, lidhur me nismat për formimin e reparteve speciale në gjykatë dhe MPB, për rastet e PSP-së.

Nga ky institucion shtojnë se nuk do të japin detaje tjera sepse, siç thonë, puna e tyre është që të zhvillojnë hetime të pavarura.

“Konsiderojmë se formimi eventual i reparteve speciale është kuptimplotë, por puna jonë është që të zbatojmë hetime të pavarura dhe për këtë nuk do të komentojmë më shumë në këtë drejtim” thuhet në përgjigjen e PSP në pyetjet tona.

Kreu i VMRO DPMNe-së, Nikolla Gruevski sot deklaroi se propozimet për formimin e reparteve të tilla janë të papranueshëm.

“Për ne kjo është e papranueshme” shkurtë u përgjigj Gruevski nga komuna Dolnen i Prilepit.

Kryetari i Këshillit gjyqësor, Zoran Karaxhosk sot deklaroi se vlerëson se nuk duhet të ndryshohet koncepti në të cilin është vendosur gjyqësori, por nëse imponohet çështja e formimit të repartit special gjyqësor, që sipas tij, ligji ekzistues dhe Kushtetuta nuk e lejojnë, nevojitet intervenim ligjor, që duhet të bëhet me shumë kujdes.

“Unë si përfaqësues i institucionit që është përgjegjës për gjyqësorin dhe Këshillin gjyqësor në përgjithësi, konsiderojmë se nuk duhet të ndryshohet koncepti mbi të cilin është vendosur gjyqësori në sistemin ekzistues. Megjithatë, nëse kjo ide pranohet nga katër liderët e partive politike dhe nëse ka marrëveshje politike, duhet të dihet se gjyqësori nuk punon në bazë të marrëveshjes politike, por në bazë të ligjeve dhe Kushtetutës. Do të thotë, çdo gjë duhet të jetë sipas ligjeve dhe Kushtetutës” deklaroi Karaxhoshi, transmeton “Akademik.mk”.

Ministri i brendshëm, Mitko Çavkov dje deklaroi se formimi I repartit special policor do të ishte zgjidhje e palogjikshme, sepse sipas tij, Ligji aktual për procedurë penale (LPP) mundëson cilido prokuror të kërkoj aq persona nga MPB sa ka nevojë.

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
udemy free download
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free
online free course