fbpx
Tags МиткоЧавков

Tag: МиткоЧавков

Nuhiu ka dorëzuar kërkesë në Qeveri që të shkarkohet Mitko Çavkov

Kthim mbrapa nuk ka, çështjet patjetër të zbardhen deri në fund dhe secili patjetër të jep llogari për veprimet e tij, ka thënë ministri i brendshëm Agim Nuhiu, në konferencën e sotme në MPB, ku tha se pranë Qeverisë ka dorëzuar kërkesë që të shkarkohet Mitko Çavkov nga funksioni i drejtorit të Byrosë për Siguri Publike dhe porositi se...

Nuhiu: MPB dhe Çavkovi janë përgjegjës për dhunën në Kuvend, unë tërhiqem

Ministri i punëve të brendshme, Agim Nuhiu ka dënuar ngjarjet që ndodhën mbrëmë në Kuvend dhe ka thënë se një pjesë e strukturave të MPB-së nuk e kanë kryer punën, për çka do të duhet të japin përgjegjësi. Ai thotë se si ministri ka insistuar që të formohet një shtab operativ prej kur kanë filluar protestat ndërsa në të janë...

Çavkov: Deputetët nesër do të kenë qasje të papenguar në Kuvend

Deputetët nesër do të kenë qasje të papenguar në Kuvend, deklaroi për “Dojçe Vele”, drejtori i Byrosë së sigurisë publike (BSP), Mitko Çavkov. Nesër më ora 12 në Kuvend pritet të mbahet koordinimi i partive parlamentare politike për formimin e Komisionit për zgjedhje dhe emërim, si bazë për vazhdimin e seancës konstituive për emërimin e kryetarit të Kuvendit. Nesër në mesditë...

Ministër për një ditë – hap taktik i VMRO-DPMNE-së për kontroll të MBP-së para zgjedhjeve

Emërimi i ish-profesorit të Universitetit  MIT dhe aktivistit të Lëvizjes Qytetare për Mbrojtjen e Maqedonisë Oliver Andov si ministër të MBP-së për një ditë është hapi i fundit taktik i VMRO-DPMNE-së. Partia në pushtet këtë e beri nga shkaku që të mbroje pozicionet kyçe në MBP me kuadër të kontrolluar para votimit të nesërm ne Kuvend për zgjedhjen e...

Ministria e brendshme ka shpall konkurs për punësimin e 600 policëve

Ministria e brendshme ka shpall konkurs për punësimin e 600 policëve, mëson “Meta”. Konkursi duhet të publikohet nesër në “Gazetë zyrtare”. Pjesa më e madhe e kandidatëve apo 100 që do t’i kalojnë trajnimet dhe do të pranohen, sipas konkursit do të sistemohen në njësitë organizative me seli në Shkup. Në konkurs përmendet kushtet për paraqitje në konkurs si dhe...

PSP: Formimi i reparteve speciale është kuptimplotë

Formimi eventual i reparteve speciale është kuptimplotë, thonë për “Meta” Prokuroria speciale, lidhur me nismat për formimin e reparteve speciale në gjykatë dhe MPB, për rastet e PSP-së. Nga ky institucion shtojnë se nuk do të japin detaje tjera sepse, siç thonë, puna e tyre është që të zhvillojnë hetime të pavarura. “Konsiderojmë se formimi eventual i reparteve speciale është kuptimplotë,...

Çavkov me telegram ka urdhëruar DSK-në dhe BSP-në të zbatojnë vendimin e Gjykatës administrative

Zv- ministri i brendshëm Mitko Çavkov sot në mëngjes përmes telegramit ka njoftuar drejtorët e Byrosë për siguri publike dhe Drejtorisë së sigurimit dhe kundër –zbulimit se janë të obliguar menjëherë të zbatojnë vendimin e Gjykatës administrative që dje i futi jashtë fuqisë të gjithë 29 vendimet që një ditë para Vitit të ri i solli ministri teknik i...

Me DSK-në dhe BSP-në do të udhëheqin një futbollist i mirë dhe një hije besnike

Еmërimi i drejtorëve të rinj të Drejtorisë së sigurimit dhe kundër- zbulimit (DSK) Lupço Andonovski dhe Byrosë për sigurim publik (BSP), Gorançe Savovski, edhe pse dukej pak si befasi, nga aspekti i zgjidhjeve kadrovike, sepse shumë pak apo fare nuk janë të njohur në opinion, megjithatë nga komuniteti i kundër- zbulimit dhe policia jozyrtarisht thonë se emërtimi i tyre...

Deputetët votuan: Çavkov dhe Misajlovski ministra të rinj në qeverinë Gruevski

Kuvendi sot me shumicë votash votoi ministrat e rinj për punë të brendshme dhe atë të transportit dhe lidhjeve, pasi tanimë ish ministrat në këto poste Gordana Jankulloska dhe Mile Janakieski dhanë dorëheqje të parevokueshme. Për emërimin e Mitko Çavkov për ministër të brendshëm, nga 81 deputet të pranishëm “për” votuan 71, “kundër” votoi 1 ndërsa “të përmbajtur” 2. Vlado Misajovski...