Попладнево, во средното училиште „8 Септември“ (ЕМУЦ), во Автокоманда, се степале професори и роднини на ученик. Во ова училиште има неколку паралелки од ДСУ „Владо Тасевски“ од албанска националност.

Според непотврдени информации, ученик од четврта година излегол од час кој го имал со класниот раководител и на училишното обезбедување му кажал дека бил удрен од професорот.

За кратко време во училиштето пристигнале и таткото и роднина на ученикот, кои влегле во училницата каде се наоѓал професорот и почнале вербална расправија со него, по што физички го нападнале. Во просторијата кратко потоа дошле и други професори, при што настанала општа тепачка.

Случајот бил пријавен во полиција, која интервенирала, а за случката е известен и Јавен обвинител.