Опозицискиот СДСМ, во соопштение испратено до јавноста, го обвинува градоначалникот Коце Трајановски дека повторно ја залажува јавноста со проекти кои секоја година само ги најавува, а никако да се реализираат.

– Трајновски секоја година на скопјани им ветува нов луна-парк и секоја година ги лаже. Така е и оваа година. Повторната најава на проектот за нов луна-парк во Скопје не значи и изградба на паркот. Луна-паркот воопшто не е предвиден во буџетот на Град Скопје – се вели во соопштението на партијата.

Тие понатаму додаваат дека Коце Трајановски наместо да инвестира во луна-парк, реши да гради панорамско тркало од 18 милиони евра, во коритото на реката Вардар.

– Со овие 18 милиони евра можеше да се изгради модерен и атрактивен луна-парк, каков што заслужуваат граѓаните на Скопје. Трајановски не мисли на интересите на граѓаните на Скопје, туку продолжува да биде извршител на Никола Груевски, единствено заради задоволување на неговите потреби – велат од СДСМ.