Претседателот на државата Стево Пендаровски потпиша укази за прогласување на 21 закон, кои не беа потпишани од претседателот Иванов, соопшти неговиот кабинет.

Меѓу потпишаните се и указите за прогласување на Законот за изменување на Законот за оперативно-техничка агенција, на Законот за Централен регистар на население, на Законот за изменување и дополнување на Законот за финансиска поддршка на инвестиции, на Законот за изменување на Законот за спортот и на Законот за практиканство.

Веб-страницата на претседателот и денеска не е активна, речиси 10 дена откако Пендаровски стапи на функција.