„ТАВ Македонија“ одбележува пет години од преземањето на охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“. Компанијата, која е дел од турската компанија „ТАВ аеродроми“, во 2010 година оперативно го презеде управувањето, воведе седумнасет нови редовни авиолинии и бележи двојно зголемување на бројот на патници од и за Охрид.

– На петте години откако турскиот „ТАВ аеродроми“ го презеде управувањето со „Св. Апостол Павле“, можеме да бидеме горди со досегашниот развој на авиосообраќајот во Македонија – вели Зоран Крстевски, генерален директор на „ТАВ Македонија“.

Крстевски истакнува дека со новите дестинации од Охрид, кои од средината на годинава ќе ги воспостави „Визер“, менаџментот на „ТАВ Македонија“ очекува 2015 година да ја заокружи со десетина нови авиолинии, што ќе придонесе за понатамошен пораст на вкупниот авиосообраќај.