Возилото на Мерко не е убаво, како што вели тој. Тоа е симболички грдо, најгрдо возило во моментов во државата, зашто е непотребен луксуз со јавни пари во Општина која има милионски долгови во евра, пишува „Вистиномер“.

„Гостувајќи на ТВ интервју на 24 Анализа, Мерко, всушност, покажа дека не се работи за незнаење и за некоја одлука што евентуално му ја подметнале службите, туку за свесно посегање по јавни пари за луксузно возило од висока класа, затоа што, едноставно, Мерко смета дека не заслужува да се вози во поефтино возило.

Притоа, обидувајќи се да најде оправдување, Мерко изрече серија извртени вистини и невистини, т.е. спинови, меѓу кои дека Аудито било побрзо од Шкодата, што де факто е точно, но за што веднаш треба да даде одговор со колку километри на час го возат, зашто максималната брзина во државава е 130 км/ч на автопат, па потоа, дека градоначалникот не вредел ако немал скапа облека и скапо возило, до тоа дека му било срам што пред Тадиќ, Прванов и Црвенковски пред 13 години, тој како градночалник се возел, замислете, во обична Опел Вектра, уште позајмена или купена од Општина Луково!?

Мерко очигледно има многу високо мислење за себе, но уште пострашно е што не гледа каде е проблемот, туку на крај вели дека требало да купи уште поубаво (читај поскапо) возило“, се додава во анализата на „Вистиномер“.