Собраниската Комисија за политички систем ги усвои измените на Кривичниот законик предложени од група пратеници од владејачкото мнозинство, а кои се однесуваат на членот 275-в за висината на казната.

Со измените на Кривичниот законик во член 275 в се намалува затворската казна за дела поврзани со злоупотреба на јавните набавки, а според некои толкувања со овие измени обвинетите можат да добијат и условна казна.

Се очекува со нив да бидат опфатени делата во кои е обвинетата Елизабета Канческа Милевска како и синот на пратеничката Владанка Авровиќ, Василије Авировиќ.