Новата визуелизација која пристигна од НАСА неверојатно детално ги прикажува фазите и осцилациите во поместувањето на Месечината.

Сателитот „Лунат реконисенс орбитер“ (ЛРО) од 2009 година патува околу Месечината, снимајќи ја нејзината површина во висока резолуција.

Секој кадар од снимката претставува период од еден час, така што со голема јаснотија можат да се видат и сите осцилации на Месечината.