Полицаец денеска е увиен при напад на сообраќајна полициска станица на автопат во близина на Москва.

Како што јавуваат руските медиуми, повикувајќи се на неименуван полициски извор, напаѓачите, кои најверојатно се од Северен Кавказ отвориле оган врз станица која се наоѓа на автопат источно од главниот град на Русија