Во изминатото дененоќие на територија на државата, регистрирани се 557 лица кои не носеле заштитна маска на лицето, информираше Министерството за внатрешни работи. Оттаму апелираат да се почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата.

Во периодот 27 мај – 28 јуни евидентирани се вкупно 20.967 прекршители по однос на оваа мерка.

Мета.мк и претходно пишуваше дека расте нивниот број.