fbpx
Пребарај

линдан - Резултати од пребарувањето

Ако не сте задоволни со резултатите, пребарајте уште еднаш

До крајот на февруари ќе се знае кој ќе го чисти линданот во ОХИС

До крајот на февруари треба да се знае која од петте компании кои се пријавија на меѓународниот тендер распишан од Агенцијата за индустриски развој...

Нуредини: Тендерот за отстранување на линданот e успешен, чистењето започнува во 2020 година

Поставување на филтер на системот за греење во Гинекологија Чаир кој нема да загадува, како и на болницата во Куманово веќе од почетокот на...

Нуредини: Тендерот за линданот во ОХИС не пропаднал, туку е само продолжен

Меѓународниот тендер за линданот не пропаднал, тој е продолжен до 16-ти декември од УНОПС за да се даде повеќе време за повеќе компании да...

Во приватниот ОХИС државата немала ингеренции за другите отрови, само за канцерогениот линдан

Освен за линданот, Министерството за животна средина не било инволвирано во процесот на чистење на ниедна друга опасна хемикалија од кругот на ОХИС, бидејќи...

Рокот за тендерот за отстранување на линданот од ОХИС е продолжен до 16 декември

На барање на понудувачите, меѓународниот тендер објавен на 15 минатиот месец за избор на технологија за отстранување на HCH отпад (линдан и неговите изомери)...

Еден милион евра од буџетот за чистење на линданот во ОХИС

Владата донесе одлука да одвои еден милион евра од годинешниот буџет за чистење на малата депонија на канцероген линдан во кругот на поранешната хемиска...

Објавен тендерот за чистење на токсичниот линдан од малата депонија во ОХИС

Меѓународен тендер за избор на технологија за отстранување на линданот и неговите изомери од кругот на фабриката ОХИС во Скопје е објавен вчера и...

Чистењето на токсичниот линдан во ОХИС ќе ја дочека новата година

Доцни почетокот на процесот на чистење на малата депонија со линдан во кругот на некогашната фабрика ОХИС во Скопје. Сè уште не е објавен...

Рашковски: Ќе има тендер за чистење на линданот од малата депонија кај ОХИС, за...

Наредниве денови ќе се објави тендерот за отстранување на линданот од малата депонија, информираат од кабинетот на генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, како...

Токсичниот линдан во Пеленица доби жичана ограда, но без никакви ознаки, забрани или предупредувања

Оградена е депонијата на линдан лоцирана во месноста Пеленица блиску до скопската населба Драчево. По потврдата од Министерството за животна средина нашата екипа беше...

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

БАЛКАН

ПРОВЕРКА НА ФАКТИ