This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Oct 23 20:23:50 2018 / +0000 GMT

Бројот на туристи лани зголемен за 16,3 отсто во однос на 2016 година
Бројот на туристи, во периодот јануари-ноември 2017 година е зголемен за 16,3 проценти во однос на истиот период од претходната година, и тоа, кај домашните туристи има зголемување за 5,7 проценти, а кај странските има зголемување за 23,5 проценти, објави Државниот завод за статистика.

За истиот период, бројот на ноќевањата е зголемен за 12,2 проценти, кај домашните туристи има зголемување за 4,6 проценти, а кај странските има зголемување за 22,6 проценти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во ноември 2017 година изнесува 50.869, а бројот на ноќевањата изнесува 115.749.
Post date: 2018-01-12 13:05:45
Post date GMT: 2018-01-12 12:05:45
Post modified date: 2018-01-12 13:05:45
Post modified date GMT: 2018-01-12 12:05:45
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com