Министерството за труд и социјална политика соопшти дека следниот петок, 19 јануари 2018 година, кога се одбележува празникот Водици е неработен за граѓаните од православната вероисповед во Република Македонија.

Истовремено, Министерството им го честита празникот на православните граѓани.