Заштитата на реката Вардар главна тема во новата епизода на „Шорткат“

„Шорткат“ доаѓа вечерва во 19 часот на нашите канали на социјалните мрежи

Долното течение на реката Вардар кое минува низ Демиркаписката клисура стана дел од проектот „Заедно за реките“ – регионална иницијатива на светската организација за заштита на природата The Nature Conservancy и шест граѓански организации од балканските земји, меѓу кои и „Еко Свест“. Повеќе за иницијативата и искуствата на балканските земји во заштитата на реките ќе дознаете во вечерашната епизода на „Шорткат“.

Во новите вести за млади информираме и за протестот во Струмица против отворање на рудник за злато и бакар на планината Огражден, како и за сместувањето во студентските домови за следната учебна година.

Ја носиме и веста за новиот четбот достапен во нашата земја.

„Шорткат“ доаѓа вечерва во 19 часот на нашите канали на социјалните мрежи ИнстаграмТикТокЈутјуб и Фејсбук.