Голем дел од граѓаните или неправилно ги носат маските или не носат маски воопшто | Фото: Арбнора Мемети, Мета.мк

Од Министерството за внатрешни работи информираат дека во изминатите 24 часа регистрирани се 585 прекршоци по однос на мерката за неносење лична заштита на лицето. Додека пак, за мерката изолација и самоизолација не се евидентирани прекршители.

На територијата на државата на 337 лица им се издадени решенија за изолација, а 62 потпишале изјави за самоизолација.

Податоците од МВР покажуваат дека расте бројот на прекршоци за неносење заштитна маска.