fbpx
Tags KShZ

Tag: KShZ

MSHIA është tërësisht kundër padive për kundërvajtje të parashtruara nga ASHMAV për Tellma dhe Alsat-M

Ministria pĂ«r ShoqĂ«ri Informatike dhe AdministratĂ«, si ministri kompetente pĂ«r mediat, Ă«shtĂ« tĂ«rĂ«sisht kundĂ«r padive pĂ«r kundĂ«rvajtje tĂ« parashtruara nga ana e AgjencisĂ« pĂ«r shĂ«rbime mediatike audio dhe audiovizuele kundĂ«r Tellma dhe Alsat-M, pĂ«r shkak tĂ« deklaratĂ«s sĂ« transmetuar tĂ« ministrit pĂ«r ShĂ«ndetĂ«si, Venko Filipçe, gjatĂ« heshtjes zgjedhore, informojnĂ« nga aty, raporton Meta. “Dy televizionet nĂ« asnjĂ« mĂ«nyrĂ« nuk e kanĂ« shkelur Kodin...

KSHZ për zgjedhjet lokale do të kthej 30.000 votues kontestues në listë

Votuesit kontestues qĂ« u fshinĂ« nga lista e votuesve pĂ«r zgjedhjet e parakohshme parlamentare tĂ« 11 dhjetorit vitin e kaluar, sĂ«rish do tĂ« jenĂ« nĂ« listĂ«n e votimit pĂ«r zgjedhjet lokale qĂ« duhet tĂ« mbahen nĂ« maj tĂ« kĂ«tij viti, konfirmojnĂ« nga KSHZ pĂ«r “Meta”. PĂ«r zgjedhjet e parakohshme parlamentare, kontestues ishin gjithsej 30.447 votues, tĂ« cilĂ«t pĂ«rmes kontrolleve tĂ«...

Veljanovski për të premten caktoi seancën konstituive të Kuvendit të ri

Kryetari i Kuvendit nĂ« largim, Trajko Veljanovski pĂ«r tĂ« premten nĂ« ora 13 caktoi seancĂ«n e parĂ« konstituive tĂ« pĂ«rbĂ«rjes sĂ« re parlamentare. “NĂ« bazĂ« tĂ« nenit 63 nga Kushtetuta e R. sĂ« MaqedonisĂ« qĂ« parashihet se Kuvendi i sapozgjedhur mblidhet nĂ« seancĂ« konstituive mĂ« sĂ« voni 20 ditĂ« nga zgjedhjet e mbajtura dhe seancĂ«n konstituive e thirr kryetari i...

KSZH ua ndau vendimet deputetëve

Komisioni Shtetëror Zgjedhor ua ka dorëzuar partive politike vërtetimet e mandateve për deputetë në Kuvendin e Maqedonisë. KSHZ dhe përfaqësuesit e partive kanë përshëndetur organizimin e zgjedhjeve. KSHZ sot përfaqësuesve të autorizuar të partive politike ua ndau vendimet për mandatet e fituar. Në zgjedhjet e parakohshme parlamentare, koalicioni në krye me VMRO DPMNE-në fitoi 51 vende deputetësh, koalicioni në krye me...

Matematikë qeveritare: 49+10+5+3 ose 49+10+5+3+2 ose 51+10+2 ose 51+10+3+2?

Pasi KSHZ njoftoi se edhe pas rivotimit në Tearcë, proporcioni mes VMRO DPMNE-së dhe LSDM-së edhe më tej ngel 51-49, fillojnë afatet për formimin e qeverisë së re si dhe kombinimet e mundshme dhe formulat matematikore, ku të gjithë si numër esencial e kanë shifrën prej së paku 61 deputet. Në pritje të rezultateve zyrtare dhe finale, partitë në zgjedhjet...

KSHZ: TĂ« mĂ«rkurĂ«n pranĂ« Kuvendit do t’i dorĂ«zojmĂ« vendimet pĂ«r deputetĂ«t e zgjedhur

KSHZ sonte mbajti konferencĂ« shtypi ku kryetari Aleksandar Çiçakovski konfirmoi rezultatet nga rivotimi nĂ« komunĂ«n e TearcĂ«s, tĂ« cilat u publikuan nĂ« faqen zyrtare tĂ« Komisionit para disa orĂ«ve. LSDM ka 245 vota, VMRO DPMNE 149, VMRO pĂ«r Maqedoni 2, BDI 1, PDSH 2, Aleanca pĂ«r shqiptarĂ«t 1 ndĂ«rsa 3 fletĂ«votime janĂ« tĂ« pavlefshme. “NĂ« bazĂ« tĂ« rezultateve nga vendvotime tjera...

LSDM fitoi në Tearcë, mandatet e partive ngelin të njëjta

Edhe krahas rivotimit të djeshëm në Tearcë, mandatet e partive politike ngelin të njëjta me ato të 11 dhjetorit. VMRO DPMNE ka 51 deputetë, LSDM 49, BDI 10, Bea 5, Aleanca për shqiptarët 3 dhe PDSH 2 mandate. Sipas rezultateve zyrtare të KSHZ-së, në rivotim në Tearcë, LSDM ka 245 vota, VMRO DPMNE 149, VMRO për Maqedoni 2, BDI 1, PDSH...

Nesër rivotim në Tearcë, fletëvotimi nuk ndryshon

Në vendvotimin numër 2011 shkolla fillore "Kiril Pejçinoviq" komuna e Tearcës do të ketë rivotim pasi Gjykata administrative vendosi të anuloj votimin në këtë vendvotim. KSHZ para tre ditëve njëzëri solli vendim për rivotim pasi simulacioni i bërë nga IT sektori ka treguar se rivotimi mund të ndikoj në rezultatin zgjedhor gjegjësisht në numrin e mandateve të fituara në NJZ...

KSHZ vendosi të ketë rivotim në vendvotimin në Tearcë

KSHZ nĂ« seancĂ«n e sotme solli vendim tĂ« njĂ«zĂ«shĂ«m qĂ« tĂ« pĂ«rsĂ«ritet votimi nĂ« vendvotimin 2011 nĂ« komunĂ«n TearcĂ«. Sipas simulimit nga sektori IT i KSHZ-sĂ«, rivotimi mund tĂ« ndikoj nĂ« rezultatin zgjedhor gjegjĂ«sisht numrin e mandateve tĂ« fituara tĂ« partive politike nĂ« NJZ 6. Rivotimi nĂ« shkollĂ«n fillore “Kiril Pejçinoviq” do tĂ« mbahet tĂ« dielĂ«n, mĂ« 25 dhjetor. KĂ«shilli i GjykatĂ«s...

SHBA: Liderët politik të ndalojnë me retorikë nxitëse dhe sulmet ndaj ambasadorëve

Departamenti shtetĂ«ror amerikan sot shprehi shqetĂ«sim pĂ«r shkak tĂ« situatĂ«s tensionuese nĂ« Maqedoni pas zgjedhjeve tĂ« 11 dhjetorit dhe u bĂ«ri thirrje liderĂ«ve tĂ« partive politike qĂ« tĂ« ndalojnĂ« me retorikĂ«n negative. “Jemi tĂ« brengosur pĂ«r shkak tĂ« rritjes sĂ« tensioneve nĂ« Maqedoni sidomos pas zgjedhjeve tĂ« 11 dhjetorit dhe dĂ«nojmĂ« retorikĂ«n nxitĂ«se nga disa liderĂ« politik, qĂ« jep leje...

Gjykata administrative pranon padinë e LSDM-së dhe anulon votimin në Tearcë

Këshilli i Gjykatës administrative pranon së të bazuar padinë e LSDM-së dhe anuloi votimin në vendvotimin numër 2011 në komunën e Tearcës, në njësinë zgjedhore gjashtë. Ankesa dhe padia e LSDM-së për këtë vendvotim kanë të bëjnë me atë se në fillim të votimit është konstatuar se mungon një fletëvotim, që në fund të numërimit të votave është gjetur në...

Kocijançiq: Brukseli është i shqetësuar për retorikën negative dhe bën thirrje për sjellje të përgjegjshme

Komisioni Evropian sot ka bĂ«rĂ« thirrje qĂ« tĂ« mos kryhet trysni ndaj Komisionit ShtetĂ«ror Zgjedhor (KSZ) dhe gjyqĂ«sorit. “Komisioni i ka regjistruar rezultatet preliminare dhe rezultatin e ankesave dhe tani i pret vendimet nga procesi ankesave. Pushteteve shtetĂ«rore relevante, duke e pĂ«rfshirĂ« edhe KSHZ-nĂ« dhe gjyqĂ«sorin, duhet t’u mundĂ«sohet qĂ« tĂ« punojnĂ« pa pengesa, pa trysni dhe pa pĂ«rzierje politike”,...

Kush udhëheq dhe çfarë është Gjykata administrative, e cila do të jep verdiktin final për rezultatin zgjedhor

PartitĂ« politike LSDM dhe VMRO DPMNe mbrĂ«mĂ«, para skadimit tĂ« afatit (mbrĂ«mĂ« nĂ« mesnatĂ«), njoftuan se do tĂ« ngritin padi deri nĂ« GjykatĂ«n administrative pĂ«r njĂ« pjesĂ« tĂ« vendimeve tĂ« KSHZ-sĂ« pĂ«r ankesat lidhur me rrjedhĂ«n e zgjedhjeve tĂ« 11 dhjetorit. Tani, Gjykata administrative, sipas nenit 150 tĂ« Kodit zgjedhor, pasi t’i pranoj paditĂ«, ka afat prej 24 orĂ«ve...

VMRO DPMNE ngriti padi për vendimin e KSHZ-së lidhur me rivotimin në Gostivar

VMRO DPMNE mbrĂ«mĂ« njoftoi se nga partia kanĂ« ngriti padi pranĂ« GjykatĂ«s administrative pĂ«r shkak tĂ« vendimit tĂ« KSHZ-sĂ« me tĂ« cilin u pranua ankesa e lĂ«vizjes BESA dhe u shfuqizuan rezultatet nga votimi nĂ« NJZ 6 nĂ« vendvotimin nĂ« Gostivar. “Vendimi i kĂ«tillĂ« joligjor i KSHZ-sĂ« drejtpĂ«rdrejtĂ« ndikon nĂ« rezultatet e pĂ«rgjithshme zgjedhore nĂ« dĂ«m tĂ« Koalicionit pĂ«r Maqedoni...

LSDM do të ngrit katër padi pranë Gjykatës administrative

LSDM deri nĂ« fund tĂ« ditĂ«s do tĂ« ngrit katĂ«r padi pranĂ« GjykatĂ«s administratĂ« lidhur me votimin nĂ« NJZ 6, njoftoi sot zĂ«dhĂ«nĂ«si i kĂ«saj partie, Petre Shilegov. “Gjykata administrative Ă«shtĂ« e obliguar t’i merr parasysh tĂ« gjitha argumentet e bazuara nga paditĂ«. KSHZ nuk u pĂ«rgjigj nĂ« detyrĂ«n serioze pĂ«r mbrojtje tĂ« plotĂ« tĂ« procesit zgjedhor nĂ« pjesĂ«n e...

Besa nuk do të ngrit padi, dyshon në pavarësinë e Gjykatës administrative

Besa nuk do tĂ« ngrit padi deri nĂ« GjykatĂ«n administrative pas vendimeve tĂ« KSHZ-sĂ« qĂ« tĂ« hidhen poshtĂ« shtatĂ« nga tetĂ« ankesat lidhur me procesin gjyqĂ«sor. “Organet e partisĂ« kanĂ« vlerĂ«suar qĂ« mos tĂ« ngriten padi pranĂ« GjykatĂ«n administrative sepse dyshojnĂ« nĂ« pavarĂ«sinĂ« e saj dhe para kohe e dinĂ« vendimin e saj” deklaroi pĂ«r “Meta” zĂ«dhĂ«nĂ«si i lĂ«vizjes Besa,...

Kërcënime për Ermira Mehmetin, ia thyejnë makinën

Ish deputetja e BDI-së, Ermira Mehmeti përmes profilit të saj në Facebook njoftoi se mbrëmë i është dëmtuar makina dhe se i janë kërcënuar. "Ju mund te vazhdoni të thyeni edhe xhamat tjera te makinës time, mund te me dergoni pa ndalur mesazhe kercenuese, mund te vazhdoni me thirrjet anonime pas mesnate, mund te vazhdoni të bëni skenare kundër meje... kjo nuk...

KSHZ e refuzoi ankesën e fundit të LSDM-së

Me katĂ«r vota “PĂ«r”, katĂ«r “KundĂ«r” dhe njĂ« tĂ« pĂ«rmbajtur, KSHZ mbrĂ«mĂ« e refuzoi ankesĂ«n e LSDM-sĂ« pĂ«r vendvotimin 2011 nĂ« TearcĂ« nĂ« njĂ«sinĂ« e gjashtĂ« zgjedhore. PĂ«r kĂ«tĂ« vendim nuk votoi pĂ«rfaqĂ«suesi i BDI-sĂ« nĂ« KSHZ, Subhi Jakupi, i cili paraprakisht tha se ekspertĂ«t duhet tĂ« vendosin pĂ«r vendimin e fundit dhe ai u tĂ«rhoq nga votimi. Sipas Kodit...

Zaev u bën thirrje qytetarëve të qëndrojnë të qetë dhe të mos lejojnë provokime

TĂ« mos lejojmĂ« provokime nga askush, madje as ai i cili dhjetĂ« vite po shkatĂ«rron MaqedoninĂ«. Koha e tij ka pĂ«rfunduar- shkroi kreu i LSDM-sĂ«, Zoran Zaev nĂ« profilin e tij nĂ« Facebook. “Institucionet punĂ«n e tyre duhet ta kryejnĂ« nĂ« pĂ«rputhje me KushtetutĂ«n dhe ligjet. Nga vendimet e KSHZ dhe GjykatĂ«s themelore nuk varet se kush do tĂ« formojnĂ«...

Gruevski: VMRO DPMNE nuk do të merr pjesë në rivotim dhe bisedime me të huajt

Kreu i VMRO DPMNE-sĂ«, Nikolla Gruevski sot u drejtua para njerĂ«zve tĂ« tubuar para selisĂ« sĂ« KSHZ-sĂ«, duke njoftuar se partia sonte ka pasur takim me Komitetin Ekzekutiv ku Ă«shtĂ« marrĂ« vendim me tĂ« cilin, siç tha, “i informojnĂ« tĂ« gjithĂ« ata sytĂ« e tĂ« cilĂ«ve janĂ« drejtuar kah mbrojtja e MaqedonisĂ«â€. “KSHZ mori vendime joligjore me tĂ« cilat luhet...