fbpx
Tag: Komisioni anketues

tag: Komisioni anketues

Dimovski emërohet kryetar i Komisionit për aferën me letërnjoftimet

Koordinatori i grupit të deputetëve të VMRO DPMNE-së Ilija Dimovski do të jetë kryetari i Komisionit Anketues i cili duhet të merret me zbardhjen e skandalit me falsifikimin e letërnjoftimeve, pasaportave, aferave dhe dokumenteve tjera, vendosën sot anëtarët e Komisionit për zgjedhje dhe emërime. Përfaqësuesit e LSDM-së nuk morën pjesë në seancën e Komisionit e as që propozuan anëtarë të...

LSDM sot nuk do të propozoj anëtarë në Komisionin Anketues për letërnjoftime

Komisioni parlamentar për zgjedhje dhe emërime sot duhet të formoj komisioni anketues i cili duhet të zbardh skandalin me fabrikën për falsifikimin e letërnjoftimeve, pasaportave dhe dokumenteve tjera. Siç mësojmë nga burime jozyrtare, opozita e cila votoi kundër formimit të këtij Komisioni, sot nuk do të propozoj anëtar të saj që të marrin pjesë në punën e KA-së. Formimin e këtij...

VMRO DPMNE kërkon komision anketues për “Fabrikë të parave”

VMRO DPMNE kërkon që të formohet komision i ri anketues për rastin “Fabrika për para”, konfirmoi koordinatori i VMRO DPMNE-së Ilija Dimovski. Sipas partisë në pushtet, ky Komision duhet të përgjigjet në pyetjen pse MPB nuk ka reaguar në kohë dhe cila është thelbi i komunikimit mes ministrit Spasovski dhe të dyshuarve. Sipas VMRO DPMNE-së, propozim- vendimi është thuajse identik si...

Zaev: Do të paraqitem para Komisionit Anketues pasi Gruevski të dëshmoj publikisht

Lideri i LSDM-së Zoran Zaev në intervistë për "Top- tema" në televizionin Telma tha se do të paraqitet para Komisionit anketues për skandalin e përgjimeve pasi kryeministri publikisht të dëshmoj. Lidhur me letërnjoftimet e falsifikuara, Zaev rikujtoi se ato janë nxjerrë nga viti 2009 deri 2014 dhe shtoi se hetimi duhet të tregoj qëllimin e nxjerrjes së dokumenteve. Ai konfirmoi...

Stavreski sot pritet të dëshmoj para Komisionit anketues

Ministri i financave Zoran Stavreski sot më orën 14.30 duhet të dëshmoj para Komisonit anketues lidhur me skandalin e përgjimeve. Pritet numri një i financave si dhe kryeministri të thirren në nenin , paragrafi 4 nga rregullorja për punën e Komiisonit dhe seanca të jetë e mbyllur. Sipas rregullores, fillimisht pyetje do të parashtrojnë dy deputetë nga VMRO DPMNE, një nga...

Mile Janakieski nuk u paraqit para Komisionit Anketues

Ish ministri i transportit dhe lidhjeve, Mile Janakieski, nuk u paraqit për të dëshmuar para Komisionit Anketues për skandalin me përgjimet. Për shkak të mungesës së Janakieskit, anëtarët e Komisionit nuk votuan agjendën e ditë dhe seancën u ndërpre . Të enjten, më 17 dhjetor, para komisionit duhet të dëshmojë edhe ministri i financave, Zoran Stavrevski, i cili duhej të dëshmojë...

Gruevski: Seanca ishte e mbyllur sepse nuk doja që LSDM-ja të nxis konflikt

Kryeministri Nikolla Gruevski, pas dëshmimit para anëtarëve të Komisionit Anketues për skandalin me përgjimeve, e pranoi se nuk ka kërkuar që seanca të  bëhet me dyer të mbyllura për shkak të informacioneve të klasifikuara por për shkak që mos i jep rastin LSDM-së të bëjë teatër. - Sot erdha me kohë që të dëshmojë dhe t'iu përgjigjem të gjitha pyetjeve...

Gruevski është përgjigjur kot

Përgjigjet e kryeministrit Nikolla Gruevski, i cili aktualisht i jep para anëtarëve të Komisionit Anketues për skandalin me përgjimet, kanë qenë shumë kot, boshe informojnë gazetarët nga Komisioni. Siç thonë, puna po shkon në atmosferë të qetë dhe deri më tani kryeministri nuk ka dhënë asnjë informatë të klasifikuar.  

Gruevski insiston të dëshmojë me dyer të mbyllura

Pas një debati mes anëtarëve të Komisionit Anketues për përgjime, Petre Shilegov, ka kërkuar që mediumet të dalin prej sallës ku mbahet seanca, për shkak se kryeministri Gruevski, me anë të një letre me shkrim, ka kërkuar që dëshmia e tij të mbahet pas dyerve të mbyllura. “Ne nuk e dimë pse Gruevski do të dëshmojë pas dyerve të mbyllura...

Komisioni anketues ngeli pa dëshmitar dhe rend dite

  Anëtarët e komisionit anketues nga LSDM dhe VMRO DPMNE janë përleshur mes vete për shkak të mosardhjes së kryeministri Nikolla Gruevski për dëshmi. Ata kanë debatuar rreth asaj se a është dashur apo jo të vij kryeministri në seancën e sotme si dhe rreth rendit të ditës për mbledhjen e Komisionit. Në ndërkohë, Gruevski sot anuloi ardhjen e tij për...

Shilegov i bën thirrje Grievskit që të mërkurën të dëshmoj para Komisionit anketues

Të mërkurën më orën 11, anëtarët e Komisionit anketues për përgjim si dëshmitar do të kenë kryeministrin Nikolla Gruevski, të enjten Martin Protugjerin dhe Zoran Stavreskin, të premten Sasho Mijalkovin, më 14 dhjetor Gordana Jankulloskën ndërsa më 15 dhjetor Mile Janakieskin, njoftoi sot kryetari i Komisionit, Petre Shilegov. “Gjatë ditës së sotme si kryetari i Komisionit anketues kam tentuar të...

Komisioni anketues sot do të vendos për dëshmitarët e parë të përgjimit

Sot anëtarët e Komisionit anketues për skandalin e përgjimit duhet të miratojnë planin e punës të Komisionit dhe të dërgojnë lista me personat e propozuar, që duhet të dëshmojnë rreth bisedat e përgjuara. Seancat e Komisionit anketues do të emitohen drejtpërdrejtë në kanalin parlamentar, përveç kur do të ketë seancë plenare, Në këtë rast, ato do të riemitohen. As kryetari i...

Van Hojte nesër do të jetë pjesë e Komisionit anketues për përgjim

Ndërmjetësi belg Piter van Hojte nesër do të merr pjesë në seancën e Komisionit anketues për skandalin me përgjimet. Shkak për këtë është se anëtarët e Komisionit tanimë dy seanca nuk mund të miratojnë rregulloren e punës. Pika më kontestuese për anëtarët e shumicës parlamentare është paragrafi i nenit 16 nga rregullorja me të cilën parashihet se në rast të votave...

“Kurthe” që në fillim të Komisionit Anketues

Anëtarët e Komisionit Anketues për skandalin e përgjimeve nuk e aprovuan rregulloren e punës. Seanca në të cilën deputetët duhej të merren vesh për rregulloren e punës të Komisionit është shtyrë për të enjten, pasi që nesër pasdite përfaqësuesit e partive do t’i koordinohen për të aprovuar rregulloren e përbashkët të punës. Në seancën e parë, anëtarët e Komisionit të...

Paralmaneti votoi anëtarët e Komisionit anketues

Me 81 vota "pro" dhe dy "kundër" dhe një  abstenim, Kucvendi zgjodhi kryetarin, zëvendëskryetarin dhe anëtarët e Komisionit anketues për skandalin me përgjimet. Komisioni Anketues me 16 anëtarë, tetë me propozim të VMRO- DPMNE-së,  katër të LSDM-së, dy të BDI-së, një të PDSh-së dhe një deputetë të pavarur. Kryetar i Komisionit anketues është  Petre Shilegov, ndërsa zëvendëskryetar Goran Misovski. Anëtarët e...

Zgjidhen anëtarët e Komisionit anketues lidhur me përgjimet

Komisioni parlamentar për zgjedhje dhe emërime sonte miratoi propozim- vendimin për emërimin e kryetarit, zëvendës- kryetarit dhe anëtarëve të Komisionit për përgjim, formimi i të cilit bëhet në bazë të Marrëveshjes së Përzhinos për tejkalimin e krizës politike, njofton televizioni “24 Vesti”. Për kryetar të Komisionit anketues është propozuar Petre Shilegov ndërsa për zëvendës- kryetar Goran Misovski. Anëtarët të Komisionit...

Çfarë e pret Hanin në Shkup?

Çdoherë kur bisedimet partive politike ngecin, euro- komisari për zgjerim Johanes Han vjen për t’i zhbllokuar bisedimet. Ai në katër muajt e fundit ishte tre herë në Maqedoni. Pas javës së bujshme, Han të hënën për herë të katërt do të arrijë në Shkup. Zëdhënësja e tij Maja Kocijançiq deklaroi se ai do të vije që nga afër të ndjek zhvillimin...