fbpx
Tag: Kërkesë

tag: kërkesë

PSP kontrollon pronat e zyrtarëve dhe kompanive për hetimet financiare

Prokuroria Speciale është duke zhvilluar kontrolle të hollësishme të pronave ndaj një numri të madh të personave dhe kompanive, për nevojat e hetimeve financiare që i ndërmerr, njoftuan sot nga PSP. “Pranë kësaj Prokurorie Publike zhvillohet disa procedura para- hetimore që kanë për qëllim zbatimin e hetimeve financiare kundër një numrit të madh të personave fizik dhe juridik. Synimi i...

Për largimin e Vangelovskit duhet të vendos Gjykata Supreme në seancë të përgjithshme

PSP dje kërkoi largimin e kryetarit të Gjykatës Supreme, Jovo Vangelovski sepse është pjesë e bombave të LSDM-së, në kohë kur ka kryer funksionin kryetar i gjykatës më të lartë. Pasi bëhet fjalë për institucionin më të lartë gjyqësor në vend, gjegjësisht nuk ka institucion më të lartë gjyqësor, ligji ka parashikuar se për largimin e tij vendos Gjykata Supreme...

Brukseli nuk e komenton “Platformën e Gruevskit”: Nuk e kemi parë dhe nuk spekulojmë

Komisioni Evropian nuk dëshiron t’i komentoj kërkesat që VMRO DPMNE do t’i dërgoj pranë euro- komisarit për zgjerim, Johanes Han gjatë vizitës së djeshme. “Nuk do të spekulojmë apo të komentojmë programe partiake. Presim së shpejti të formohet Qeveria e re, që do të përkushtohet në zbatimin e reformave të mbetura. Do të vazhdojmë të këmbëngulim në zbatimin e të...

Nisma “Për Maqedoni të përbashkët” kërkon takim me euro- komisarin Han

Nga nisma “Për Maqedoni të përbashkët” kërkojnë takim me euro- komisarin për zgjerim Johanes Han, i cili të martën do të arrijë për vizitë në Maqedoni. Këtë sot e deklaroi anëtari i nismës dhe drejtori i Operës dhe Baletit të Maqedonisë (OBM), Igor Durlovski i cili shtoi se askush “nuk guxon, nuk duhet dhe nuk mund t’i injoroj 200 mijë...

Bushati: Shqiptarët nuk janë punëtorë sezonalë në trojet e tyre

“Shqiptarët nuk janë punëtorë sezonalë në trojet e tyre. Ne jemi të vëmendshëm tu përgjigjemi në kohë kërkesave të tyre.  Nuk do të reshtim së theksuari nevojën e zhvillimit të shqiptarëve kudo ata ku jetojnë në respekt të asaj që u takon për më shumë dinjitetit, barazi dhe përfshirje në planin e zhvillimit, e rrjedhimisht më shumë mirëqenie”, ka...

Janeva: PSP nuk ndjek kriminel të rëndomtë, por grup kriminelësh në krye të pushtetit

Gjykata duhet të kuptoj se PSP nuk ndjek krim të rëndomtë, por se ndjek grup kriminelësh në krye të pushtetit dhe për këtë gjykata patjetër duhet me vetëdije, në mënyrë të ndershme dhe profesionale ta kryej punën kur bëhet fjalë për rastet e PSP-së. këtë sot e deklaroi prokurorja speciale, Katica Janeva e cila ishte mysafire e prezantimit të...

PSP: Më shumë qytetarë kontrollojnë nëse po përgjohen

Gjithsej 81 kërkesë deri më sot kanë arritur në PSP nga qytetarë që interesohen nëse numrat e tyre të telefonit janë ndjekur ilegalisht, njoftoi sot Specialja, duke shtuar se kërkesat kanë të bëjnë për gjithsej 245 numra telefoni. Nga PSP thonë se të gjithë të interesuarit munden deri tek ta të dërgojnë kërkesë me shkrim, ku do të shënojnë numrin...

PSP, pas një jave nga gjykata mori procesverbalin nga seanca për “Fortesa 2”

PSP dje e ka marrë nga Gjykata Penale procesverbalin nga seanca përgatitore për gjykimin e rastit “Fortesa 2”, ku i akuzuari i parë është ish drejtori i Drejtorisë së pestë, Goran Grujovski, konfirmojnë për “Meta” nga PSP. Prej atje shtojnë se në mënyrë shtesë do të njoftojnë kur do të dorëzojnë kërkesë deri tek DSK për lejen e diskualifikimit të...

Pançevski, Gruevska- Ilievska dhe Basheska bllokojnë PSP-në në hetimet për “Target” dhe “Thesari”

Këshilli Penal në Gjykatën Themelore Shkupi 1- Shkup i përbërë nga gjykatësit Vladimir Pançevski, si kryetar i Këshillit të gjykatësve, Dijana Gruevska- Ilievska (zv/ kryetare e gjykatës v.j) dhe Lubinka Bashevska, (gjykatëse në rastin “Puçi”, v.j), për herë të dytë refuzoi të lëshoj urdhër për kërkim në sistemet e kompjuterëve të operatorit të telekomunikimeve lidhur me rastin “Targeti”, njoftoi...

Gjykata refuzon kërkesën e PSP për shqyrtimin e sistemeve të operatorit telekomunikativ

Gjykatësi me procedurë paraprake ka refuzuar kërkesën e PSP-së që të jep urdhër gjyqësor, në suazat e rastit "Targeti" për shqyrtimin e sistemeve kompjuterike në një prej operatorëve telekomunikativ për sigurim të informacioneve dhe provave lidhur me numrat e telefonit që kanë qenë cak i ndjekjeve joligjore të komunikimeve. PSP vendimin e këtillë e ka ankimuar deri në Këshillin penal,...

Nëse do ta merr PSP rastin “Sopoti” do të vendos Këshilli i prokurorëve publik

A do t'ia dorëzoj Prokurorisë Speciale dhe Katica Janevës, Prokuroria Themelore për krim të organizuar lëndën për rastin "Sopoti" do të varet nga Këshilli i prokurorëve publik. Nga Prokuroria për "Meta" konfirmuan se e kanë marrë kërkesën e PSP-së por janë drejtuar deri te Këshilli i prokurorëve publik dhe kanë kërkuar nga ai që të prononcohet nëse lënda duhet...

PSP kërkon rastin “Sopot” nga Prokuroria për krim të organizuar

Prokuroria speciale më 4 nëntor nga Prokuroria Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit ka kërkuar t’ia dorëzoj lëndën për rastin “Sopoti”, njoftuan sot nga PSP. “Lënda është kërkuar që të vendosim nëse kjo lëndë bie në kompetencë të PSP-së, duke pasur parasysh bisedën e publikuar nga përgjimet joligjore” thuhet në njoftimin e kabinetit të Janevës. Ndryshe, bëhet...

Në kohë jemi përgjigjur në të gjithë kërkesat e Prokurorisë Speciale, pohojnë nga “Telekomi i Maqedonisë”

Operatori “Telekomi i Maqedonisë” sot njoftoi se në kohë është përgjigjur në të gjithë kërkesat e Prokurorisë Speciale dhe se ngelin të hapur për bashkëpunim edhe në të ardhmen. “Konfirmojmë se në kohë i jemi përgjigjur kërkesave të PSP-së dhe ngelim të hapur për bashkëpunim të mëtutjeshëm. “Telekomi i Maqedonisë” është kompani e cila punon sipas ligjeve, në interes të...

PSP: Siguria e pajisjes do të jetë në kurriz të DSK-së pasi nuk i lëshojnë hetuesit tanë

Drejtori i Drejtorisë së Sigurisë dhe Kundërzbulimit (DSK), Vladimir Atanasovski sot ka njoftuar PSP se nuk do të lejoj hetues të PSP-së fizikisht të jenë prezent në DSK derisa të mos vijë eksperti i huaj, që duhet të ndihmoj në nxjerrjen e të dhënave nga sistemet e përgjimit. "Pasi u konfiskua pjesa më e madhe e të dhënave me zbatimin...

Organizatat civile deri tek Han: Të formohet këshill i ri gjyqësor dhe repart i pavarur gjyqësor

Organizatat civile në takimin me euro- komisarin për zgjerim dhe politikë fqinjësore, Johanes Han i kanë shpalosur qëndrimet e tyre lidhur me atë se si duhet të zgjidhet kriza politike. Përfaqësuesit e OJQ-ve kanë njoftuar se është e domosdoshme të formohet repart i pavarur gjyqësor që do të punoj në procedimin e rasteve të PSP-së, por që kjo të realizohet,...

Gjykata hedh poshtë kërkesën për arrestin e një prej të dyshuarve në lëndën “Trezori”

Është refuzuar masa e arrestit për njërin nga të dyshuarit në lëndën "Trezori", njoftojnë nga Gjykata Themelore Shkupi 1. Në njoftim thuhet se gjykatësja me procedurë paraprake duke vepruar sipas kërkesës së PSP-së, hedh poshtë propozimin si të pabazë. Ndërsa sot pasdite, PSP kërkoi marrjen e kompetencave të gjykatëses me procedurë paraprake që duhet të vendos për masat e kujdesit...

SPOGJ në letër të hapur deri te Dimitriev kërkon dorëheqje nga ministri i drejtësisë

Sindikata e Punonjësve në Organet Gjyqësore apo SPOGJ sot përmes letrës së hapur deri te kryeministri Emil Dimitriev tregoi situatën aktuale me grevën e administratës gjyqësore dhe, siç thonë nga Sindikata, për veprimet joligjore që ndërmerren ndaj grevistëve. Nga SPOGJ kërkojnë kryeministri Dimitriev t’u thotë ministrit të drejtësisë dhe personave përgjegjës në pushtetin gjyqësor se veprimet e këtilla janë kundër-...

Kompanitë kërkojnë që institucionet të funksionojnë dhe të veprojnë lidhur me kërkesat

Ministritë dhe organet tjera administrative me kapacitet të plotë t’i përmbushin obligimet e veta, kërkojnë kompanitë maqedonase. Nga Oda ekonomike e Maqedonisë informojnë se kriza afatgjate politike ka shkaktuar ngecje të caktuara në procedurat administrative të kompanive para organeve shtetërore. – Bashkësia afariste bën të ditur në nevojën e veprimit të përgjegjshëm dhe të azhurnuar të të gjitha organeve kompetente, lidhur...

PSP kërkon largimin e Pop-Stefanija, gjykata ka tre ditë për të vendosur

Gjykatësja Aleksandar Pop-Stefanija e ka ndërprerë marrjen në pyetje të të dyshuarve në rastin “Fortesa”, me kërkesë të Prokurorisë Speciale Publike (PSP) për largimin e saj nga lënda, njoftoi Gjykata Themelore Shkupi 1. „Gjykatësja në procedurën paraprake para se të përfundojë marrja në pyetje, njërit prej personave të thirrur me rastin e propozimit të parashtruar nga Prokuroria Publike për ndjekjen...

“Revolucioni shumëngjyrësh” ju bën thirrje deputetëve të bojkotojnë punën e Kuvendit

"Revolucioni shumëngjyrësh" sot në profilin zyrtar në Facebook iu bëri thirrje deputetëve që mos të marrin pjesë në punën e Kuvendit derisa të mos plotësohen kërkesat e tyre. "Deputetë, që të tregoni se jeni për mbrojtjen e të drejtës, sovranitetit të qytetarëve të Kushtetutës, prej jush kërkojmë të mos merrni pjesë në punën e Kuvendit derisa i njëjti të mos...