Седумнаесетгодишник во повеќе наврати извршил полови дејствија над две деца на возраст од девет и десет години во село во Скопје, соопшти денеска Министерството за внатрешни работи.

Според МВР, вчера во 16:15 часот во полициска станица во Скопје, четириесетгодишна жена од скопско село пријавила дека 17-годишник во повеќе наврати вршел полово дејствие врз нејзиниот 10-годишен син. Во врска со истиот настан, во истата полициска станица, во 21:40 часот, четириесет и осумгодишна жена од Скопје пријавила дека истиот 17-годишник, во периодот од август до пред 10 дена, во повеќе наврати вршел полови дејствија врз нејзиниот деветгодишен син.

Во полициското соопштение се наведува дека 17-годишникот бил сосед на жртвите, кои секогаш кога ќе ги видел на улица, ги повикувал во подрумските простории на нивна сосетка и таму ги вршел половите дејствија.

Полицијата презема мерки за расчистување на случајот.