Вчера во 20.00 часот на раничен премин aеродром „Александар Велики“-Скопје, од Холандија преку Истанбул со реадмисија допатувал 21- годишниот С.М од Куманово.

По извршена проверка, било констатирано дека лицето се наоѓа на листата со мерка „АПСИ“.

Лицето било лишено од слобода и во 23 часот и 15 минути , со потврда за предавање на лице, било предадено на полициски службеници од СВР Скопје за понатамошна постапка.