Сараевската полиција денеска, околу 14 часот, пронашла експлозивна направа на стадионот „Грбавица“.

Како што јавуваат босанските медиуми, полициските екипи излегле на терен и безбедно ја отстраниле бомбата која била поставена на северната трибина на стадионот.

Полицијата засега не открива повеќе детали и продолжува да работи на расветлување на случајот.