Совет за безбедност фото: кабинет на претседателот
Совет за безбедност фото: Кабинет на претседателот

Претседателот Стево Пендаровски за утре закажа седница на Советот за безбедност. На дневен ред на седницата ќе биде модифицираниот предлог на француското претседателство со ЕУ за почеток на пристапните преговори на Македонија со Европската Унија, соопштија од претседателскиот Кабинет.

На седницата, покрај членовите на Советот за безбедност, ќе присуствува и вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ.

Османи: Добивме чиста формулација за македонскиот јазик, без никакви додавки

Напишете коментар

Внесете го вашиот коментар
Please enter your name here