Речиси две недели по изборите, кога сите граѓани ги знаат изборните резултати, Зоран Заев сè уште се обидува да манипулира, изјави членот на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски, на денешната прес-конференција.

– Не дека Заев не знае кој победи, а кој ги изгуби овие избори, тој многу добро знае, но претпоставуваме дека некој од горе, како што тој комуницира во своите СМС-пораки, му наложил така да се однесува. И тоа што се повикува на некаков црн 24 декември, на некои поранешни кризни ситуации, само е показател дека целта на Заев е со своето дејствување да продолжи да ја одржува во живот кризата во Македонија, која тој ја создаде – изјави Милошоски.

Тој додаде дека „тоа што аболираниот Зоран Заев се обидува да го спроведе во моментов е истото сценарио од пред две и пол години, а тоа значи насилно преземање на власта без признавање на волјата на народот и доаѓање до функциите по секоја цена“.

– Се обидуваат и со некои прегласувања да изманипулираат или да создадат услови за фалсификување на волјата на народот, но ВМРО-ДПМНЕ е сигурна дека и народот во Теарце, без разлика на нашиот политички став, е позрел од господинот Заев и ќе го победи и таму каде што треба да се прегласува – додаде Милошоски.

Денеска лидерот на СДСМ, Зоран Заев, ги повика албанските партии да не коалицираат со Никола Груевски.