Граѓани и активисти од Прилеп, Скопје, Велес, Ресен и од Гевгелија спроведоа улична акција против непотребните трошења на власта.

Со пораките што активистите ги закачуваа на палмите, упатија порака до власта дека парите од граѓаните треба да се трошат за потребите на граѓаните.

„Во време кога луѓето страдаат, купувањето палми е луксуз и глупост“, велат граѓаните.

Активистите во Прилеп на палмите оставија порака дека со истите пари можеше да се реновира прилепската болница.