Министерот за здравство Венко Филипче утрово ја посети Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје, каде синоќа на една минута после полноќ се роди првото бебе во 2021 година.

Триесет и пет годишната Бојана Миланова, роди здраво машко дете тешко 3.650 грама и долго 51 сантиметар. Ова е второ дете во семејството Миланови.
Само неколку секунди подоцна, на свет дојде уште едно машко бебе. Триесет и три годишната Габриела Ѓошевска го роди своето прво бебе тешко 3.350 грама, 51 сантиметар долго. Министерот Филипче им посака здравје, среќа, многу љубов и безгрижно детство на новородените бебиња.

Министерството за труд и социјална политика на мајката на првото бебе и подари златник, а Град Скопје штедна книшка со износ од 20.000 денари.

Второто бебе исто така доби златник и штедна книшка. Во 2 часот по полноќ се роди женско бебе и подароци од Град Скопје и МТСП ќе има и за него.