fbpx

Денеска во Владата јавно отворање на понудите за избор на Универзален снабдувач со струја

-

Комисијата за спроведување на постапка за избор на Универзален снабдувач со електрична енергија ќе изврши јавно отворање на понудите пристигнати на јавниот повик денеска во 15 часот во Медија центарот на Владата.

Неофицијално, помеѓу заинтересираните компании за влез на пазарот со струја е и Грчката национална компанија за производство на струја ППЦ која неодамна ја купи компанијата ЕДС на вицепремиерот за економија, Кочо Анѓушев.

Во моментов се активни осум снабдувачи со електрична енергија кои активно продаваат на потрошувачи, а се издадени преку 20 лиценци за снабдување со електрична енергија.

До назначување на новиот универзален снабдувач таа обврска ќе ја врши ЕВН Македонија со цел да се обезбеди сигурност во снабдувањето со електрична енергија на сите потрошувачи и согласно Законот за енергетика.

Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download micromax firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course