fbpx
Таг: снабдувач

таг: снабдувач

Денеска во Владата јавно отворање на понудите за избор на Универзален снабдувач со струја

Комисијата за спроведување на постапка за избор на Универзален снабдувач со електрична енергија ќе изврши јавно отворање на понудите пристигнати на јавниот повик денеска во 15 часот во Медија центарот на Владата. Неофицијално, помеѓу заинтересираните компании за влез на пазарот со струја е и Грчката национална компанија за производство на струја ППЦ која неодамна ја купи компанијата ЕДС на вицепремиерот за економија,...

Град Скопје ќе основа ново претпријатие за енергетика

На денешната седница, Советот на Град Скопје основа ново акционерско друштво кое ќе се занимава со енергетски дејности. „Со оваа одлука, Градот Скопје ја утврдува потребата од основање на акционерско друштво за вршење на овие дејности за подрачјето на Град Скопје за снабдување со природен гас и топлинска енергија, како дејности од јавен интерес од локално значење. Со цел брзо...

Снабдувачот со едукативни програми „Кембриџ“ не е исто со Универзитетот „Кембриџ“

„Кембриџ интернешнл“ (Cambridge International Examinations) е најголем светски снабдувач на интернационални едукативни програми за ученици на возраст од 5 до 19 години. Нивните програми се присутни во повеќе од 10.000 училишта, во 160 држави, но таа компанија не треба да се поистоветува со светски познатиот универзитетски центар. Министерката за образование и наука Рената Дескоска вчера информираше дека „Кембриџ интернешнл“ уште лани...

Водечките тимови од Формула 1 бараат гуми на „Мишелин“ наместо тие на „Пирели“

Првиот човек на Формула 1, Берни Еклстон, е под голем притисок од водечките тимови кои, наводно, бараат наместо актулениот „Пирели“, француската компанија „Мишелин“ да биде идниот снабдувач со пневматици во Ф1, пишува британскиот национален радио и телевизиски сервис „Би-Би-Си“. „Пирели“, чиј договор со Формула 1 почна во 2011 година, е во трка со „Мишелин“ за нов договор за снабдувач со пневматици на...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...