Денеска во 10 часот, во големата сала на Врховниот суд ќе продолжи рочиштето за „Диво Насеље“.

Денешното рочиште ќе биде отворено за јавноста.

„Заради зголемен интерес од медиумите и од јавноста за судењето поврзано со случувањата во кумановско Диво Насеље, ве информираме дека распитот на заштитените сведоци, кое согласно ЗКП се одвиваше на нејавна седница, е завршен и главната расправа продолжува в петок, во 10 часот, во големата сала на Врховниот суд на Р. Македонија со доказна постапка и со присуство на јавноста“, пишува во соопштението на судот.