Утре завршна конференција на проектот „Навивај без омраза“


       
Скопје, 7 февруари, 2017 - 15:30 (META) 

Проектот „Навивај без омраза“, кој беше спроведен од 10 млади активисти, новинари и студенти, а беше финансиски поддржан од Амбасадата на САД во Албанија, ќе се финализира утре на прес-конференција која ќе се одржи во „ГЕМ-клубот“ со почеток во 14 часот.

Притоа ќе бидат презентирани активностите на проектот, како што се влијанието на социjалните мрежи во спречувањето на говорот за омраза, како и претставување на кампањата против насилството на спортските натпревари и презентација на видеоматеријал.

Сите активности на проектот „Навивај без омраза“ се одвиваа во периодот од септември 2016 година до февруари годинава.

„Навивај без омраза“ е иницијатива која има цел да ги спречи феноменот на говорот на омраза и насилството помеѓу навивачите и да се справи со нив.

Идејата за овој проект произлезе за време на работилницата „Спречување на насилниот екстремизам“ (CVE), која се одржа во Драч во јули минатата година, а беше организирана од Центарот за соработка и медијација (IDM) од Албанија.

Повеќе информации за проектот „Навивај без омраза“ можете да прочитате на фејсбук-страницата  https://www.facebook.com/LetsPlayNoHate/?fref=ts.