This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Mon Jan 21 22:42:49 2019 / +0000 GMT

Јагланд: Договорот покажува дека зборувањето за најтешките проблеми, овозможува решенија
Генералниот секретар на Советот на Европа, Торбјорн Јагланд го поздрави договорот за спорот за името постигнат помеѓу премиерите на Македонија и Грција, Зоран Заев и Алексис Ципрас.

– Овој договор доаѓа долго време. Покажува дека зборувањето, слушањето и разбирањето на меѓусебните загрижености ни овозможува да најдеме решенија дури и за најтешките проблеми. Лидерите на двете земји членки поставија пример за соработка и добра волја за нивните земји и за цела Европа – вели Јагланд во пишаната изјава.

Советот на Европа е меѓународна организација основана 1949 година, со мисија за промоција на човековите права, демократијата и владеењето на правото во Европа. Во неа членуваат 47 земји.
Post date: 2018-06-13 14:14:15
Post date GMT: 2018-06-13 12:14:15
Post modified date: 2018-06-13 14:14:15
Post modified date GMT: 2018-06-13 12:14:15
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com