This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Thu Feb 21 14:47:21 2019 / +0000 GMT

Град Скопје четири дена ќе прска против комарци
Утринава почна третото продолжено и засилено прскање против комарци во Скопје. Заради зголемените врнежи во изминатиот период се создаде поволна клима за брзо размножување на комарците, па Град Скопје одлучи третото прскање наместо два дена да трае 4 дена со што се зголемува интензитетот на заштита.

Третото авионско прскање против возрасни форми на комарци се изврши во раните утрински часови, а ќе се одвива и во наредните три дена, односно до 13 август (понеделник). Потоа, прскањето ќе продолжи од земја и ќе се одвива во деновите од 13 август до 17 август (од понеделник до петок), во период од 23 до 04 часот, наредниот ден.

По ова продолжено и засилено прскање Град Скопје ќе изведе уште две прскања против комарци што се планирани кон крајот на август и на почетокот на септември.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.
Post date: 2018-08-10 13:11:22
Post date GMT: 2018-08-10 11:11:22
Post modified date: 2018-08-10 13:11:22
Post modified date GMT: 2018-08-10 11:11:22
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com