Во „Шорткат“ денеска ќе разјасниме што се тоа фишинг напади

„Шорткат“ ќе се емитува вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи Инстаграм, Јутјуб, ТикТок и Фејсбук

Што се тоа фишинг напади, зошто се опасни за нас како корисници на интернетот и што треба да направиме за да се заштитиме од ваквите напади, се главната тема за која ќе зборуваме во вечерашната епизода на „Шорткат“.

Во „Шорткат“ информираме и за алармантните бројки на починати деца и тинејџери од загадениот воздух во Европа и Централна Азија, за која информираше УНИЦЕФ.

Детали за сместувањето во студентските домови пред новата академска година е уште една тема што ја третираме во „Шорткат“, а информираме и за одржувањето на првиот фестивал за миленици „Скопје пет фест“.

„Шорткат“ ќе се емитува вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи ИнстаграмЈутјубТикТок и Фејсбук.

Напишете коментар