Хајката против угостителите во Скопје што ја води Управата за јавни приходи (УЈП) мора да престане, изјави Милош Милошевски од ВРМО-ДПМНЕ.

Тој додаде дека недозволиво е селективно „само затоа што некој не поткелкнува под притисоците на султанизмот на Заев“, да биде казнуван и затворан, а други без проблем да го заобиколуваат законот „и за тоа влакно да не им недостига“.

– Како поинаку да се толкува фактот што некои фирми кои важат за блиски до СДС и до Заеви не ги исполнуваат законските обврски и тоа се толерирани, а други без никаква опомена ригорозно се казнувани. Наместо опомени, како што зборуваа, прва антиреформа е „затвори сè што не е поткелкува под притисоците на СДС“. Прва задача на инспекциите е да укажуваат, а не да казнуваат, а така ветуваше и Заев пред изборите, а сега се прави сè спротивно – изјави Милошевски.