Двајцата браќа осомничени за завчерашното убиство на 12 лица во неделникот „Шарли ебдо“ се убиени во заложничката драма, јави „Франс прес“. Саид и Шериф Коуши, според сè уште непотврдени информации, се убиени во печатницата во индустриската зона Дамартин, 30 километри северно од Париз.

Според АФП, пак, неколку заложници се ослободени од супермаркетот.