Граѓаните на Охрид добиваат нова модуларна болница за третман на ковид-19, информира денеска градоначалникот на општина Охрид, Константин Георгиески.

„Ова ќе значи поефикасна и навремена борба со пандемијата за сите граѓани.
Општина Охрид го сработи својот дел од подготовките за изградба на оваа модуларна болница”, кажа Георгиески.

Просторот беше расчистен, асфалтиран е приодот, а по поставувањето на болницата истата ќе биде приклучена на електричната мрежа и ќе биде обезбеден соодветен довод и одвод.