Властите на Брегот на Слоновата Коска денеска соопштија дека лекарот Џорџ Годфри починал од ебола, така што тој е четврта жртва на болеста меѓу лекарите во Западна Африка.

Починатиот бил надзорник во државната болница на северот на земјата.

Странските држави, вклучувајќи ја и Кина, кои испратија свои лекари и медицински персонал за да им помогнат на заболените од ебола во Западна Африка, по враќањето во земјата ќе минат три недели во карантин, каде ќе подлежат на серија тестови.